روشنایی

بهترین روشنایی دلچسب و مقرون به صرفه

دانستنی های صنایع الکتریکی ، روشنایی ، لامپ

صنایع الکتریکی

صنایع الکتریکی

صنایع الکتریکی به طراحی سیستم های سیم کشی اماکن مسکونی و صنعتی شامل : روشنائی؛ برق رسانی؛ تلفن؛ آنتن مرکزی؛ سیستم اعلام حریق؛ شبکه رایانه ای؛ منبع تغذیه اضطراری و دوربین مداربسته گفته می شود.

تاسیسات برقی ساختمان شامل سیستم های روشنایی، تلفن ، اطفاء حریق ، اعلام حریق ، آنتن مرکزی و … میشود.
برق ساختمان از شرکت برق تامین میشود. بخش عمده آن به صورت جریان متناوب استفاده میشود. قطعات بزرگ از جریان مستقیم برق استفاده میکنند.
تاسیسات برقی ساختمان تامین کننده برق لازم برای روشنایی، گرما، سایر تجهیزات داخلی ساختمان و لوازم برقی میباشد.
این سیستم باید به طور ایمن و موثر نصب شود.
تاسیسات برقی مدار انشعابی ای را شامل میشود که در فضاهای داخلی ساختمان برق را توزیع می کند. سیم پیچی در هر مدار بر اساس مقدار جریانی که حمل میکند انجام میشود. یک فیوز یا برق شکن نیز در تابلو توزیع برق قرار دارد که در صورت بالا بودن جریان در سیم پیچی مدار را قطع می کند.
با اینکه سیستم های برق ساختمان توسط مهندسین برق طراحی میشود داشتن اطلاعات در مورد محل تجهیزات روشنایی، خروجی و محل توزیع برق و کلید ها برای کنترل عملکرد آنها برای مهندسان طراح و معمار ضروریست.

سیستم روشنایی:

طبق مقررات ملی ساختمان برای راهروها و راه های خروجی، پله ها و آسانسورها و سرسراهای آسانسور و همچنین در طبقات و محوطه هایی که در مسیر راه های ورود و خروج قرار دارند باید شدت روشنایی حداقل 10 لوکس برقرار باشد.
همچنین برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی چراغ های استخر و سونا باید از یک ترانس 12 ولت و یک صفحه بریر در ترانس کاهنده استفاده کنند.

 

صنایع روشنایی

صنایع روشنایی و لامپ

صنایع روشنایی و لامپ ، بخش جدایی ناپذیر تمامی ساختمان ها هستند که این روزها با کاربری های مختلف تولید و عرضه می شوند. در دنیای ساخت وساز امروزی، سیستم روشنایی یک موضوع ویژه است، چراکه ترکیب انواع روشنایی داخلی با طراحی های داخلی و فضاسازی ها، روشنایی های تزئینی با رویکرد مدیریت مصرف انرژی از متغیرهایی است که برای روشنایی محیط ساختمان ها بکار می رود.
به ویژه آنکه در زندگی مدرن امروزی نور و نورپردازی توسط این محصولات هم نقش بسیار پررنگ تری پیداکرده است. درست به همین دلیل است که امروزه هزینه های قابل توجهی برای تولید و خریدوفروش انواع و اقسام این محصولات صرف می شود. در ادامه سلسله گزارش های پیام ساختمان تحت عنوان “کالای برتر” در این شماره از نشریه، مشخصات چراغ های روشنایی را بررسی می کنیم.

نکاتی که باید در خرید چراغ های روشنایی بدانیم

یک فعال تولیدکننده سیستم های روشنایی گفت: انواع سیستم روشنایی در طرح ها و اشکال مختلف از مواد و قطعات و در سبک های مختلف در بازار عرضه می شود. می توان به سیستم های روشنایی دیواری، سقفی، آویز، توکار، روکار و زیر کابینتی اشاره کرد که کاربردهای تجاری، مسکونی، اداری، صنعتی و خانگی دارد.
ویژگی های مهمی که مصرف کنندگان در خرید چراغ های روشنایی علاوه بر زیبایی باید به آن توجه داشته باشند، این است که چراغ موردنظر باید راندمان بالای پخش نور داشته باشد، همچنین استحکام و پایداری بدنه مناسب باشد.


 قابلیت نصب آسان و استفاده از فن آوری روز که منجر به ارتقا، دوام و مقاومت بدنه می شود همچنین چراغ را در برابر حرارت و ضربه محافظت می کند، از دیگر مواردی است که باید هنگام خرید مدنظر قرار بگیرد.
 سیستم هایی که در ساخت بدنه آن از ورق های فولاد و آلومینیم استفاده شده، وزن سبک تری دارد و در برابر زنگ زدگی و انتشار نور مقاومت زیادی دارد.
 به عنوان مثال انواع محصولات اداری و تجاری ها مانند: لدیوم، برلیانت روکار و توکار، الگانت روکار، ژوپیتر روکار، اورانوس روکار، امگا روکار، لومیانت توکار، ایلیت، لومکس، ویکتوری، پروتون، آلفاست. چراغ های فضای داخلی نیز داریم که شامل: سقفی، زیر پله ای، ریلی، دیواری، آویز و توکار. چراغ های فضای بیرونی شامل: دیواری و وال واشر، پایه دار، دفنی، داخل آب می شود.

نصب چراغ های روشنایی ال ای دی

 زاویه تابشِ بیشتر یکی از نکات مهمی است که باید به آن دقت شود. اکثر چراغ های توکار و روکار به دلیل ضخامت قاب و محدودیت تابش در منبع نور خود، حداکثر زاویه تابش آن ها حدود 120 درجه است که پس از نصب با دقت بر روی دیوارها و سایه ایجاد می شود، بنابراین باید دقت شود، چراغ های روشنایی انتخابی علاوه بر کاهش فاصله منبع نور از سطح موردنظر، از طلق های با ضریب شکست مناسب استفاده شود تا زاویه تابش نهایی چراغ تا حدود 140 درجه افزایش پیدا کند.


نوع طلق مورداستفاده در چراغ ها هم یکی دیگر از نکات است، معمولاً باگذشت زمان طلق های شفاف مات شده و یا در انواع بی کیفیت کمی زرد می شوند، این تغییر حالت با تابش نور ماورا بنفش و UV شدت می گیرد و عمر طلق و مقدار نور عبوری را هم کاهش می دهد، بنابراین باید از طلق های دارای لایه های ضد UV استفاده شود.
ولتاژ تغذیه روشنایی LED 12 ولت است و باید از منابع جداگانه تغذیه داشته باشد، این کار علاوه بر تبادل آسان دمایی خود منبع تغذیه، به خنک شدن و حفظ دمای LED ها در محدوده مناسب کمک خواهد کرد همچنین این امکان را می دهد تا در صورت استفاده از چند چراغ در نزدیکی هم ، بجای چند منبع تغذیه از یک منبع تغذیه با وات و آمپر بالاتر کمک گرفته شود که علاوه بر کاهش هزینه خرید منبع تغذیه امکان سرویس سریع تر هم فراهم می شود.
در خصوص مزایای استفاده از چراغ های LED نسبت به سایر چراغ ها باید گفت: این نوع چراغ ها عمر بسیار طولانی دارند و معمولاً عمر متوسطی بین 25000 تا 80000 ساعت دارند که با یک حساب سرانگشتی در صورت روشن ماندن دائمی حدود سه سال دوام خواهند داشت.
همچنین محدودیتی جهت خاموش و روشن شدن دائمی نداشته و بازده بالای نوری دارند و خریداران می توانند در رنگ های دلخواه این نوع لامپ ها را تهیه کنند.


علی رغم ادعاهایی که در زمینه توسعه تکنولوژی داخلی مطرح می شود متاسفانه کشور ما در زمینه تولید لامپ LED با وجود مصرف بالای آن اقدام زیادی انجام نداده و از این بابت ارز فراوانی برای وارد کردن این کالای پرمصرف از کشور خارج می شود. در داخل کشور مقدار کمی لامپ LED تولید می شود، و لذا اکثرا مونتاز هستند.

لامپ های LED مناسب تزئین و دکوراسیون

لامپ های LED را بیشتر مناسب تزئین ودکوراسیون هستند. امروزه لامپ های LED کاربردهای مختلف و نقش مهمی در دکوراسیون منزل دارند. فضای تک تک اتاق ها را می توان با استفاده از این لامپ ها تغییر داد. این روش برای مدرن کردن یک خانه و تغییر جو آن بسیار جالب است. به خصوص اگر امکان تغییر رنگ دیوارها وجود ندارد، به راحتی و با تغییر برنامه می توان به رنگ دلخواه دست یافت.


نه تنها تغییر رنگ دیوارها با این لامپ ها امکان پذیر است بلکه در هر جای خانه می توان از آن ها استفاده کرد. با توجه به سلیقه کاربر می توان یکی از رنگ های مختلف و متنوع بنفش، آبی، سبز، قرمز، نارنجی، سفید و غیره را به صورت دستی یا با کنترل انتخاب کرد و فضای سرد خانه را گرم یا برعکس کرد. مطمئنا این روش، راه حل خوبی در فصل های مختلف است.
هنر دیگر این چراغ ها در دکوراسیون مدرن، توانایی تغییر رنگ با تغییر درجه حرارت آب است. با تکنولوژی بالا و سیستم کنترل نور، همزمان با تغییر درجه آب از سرد به گرم، رنگ نور می تواند از آبی به قرمز تغییر پیدا کند. می توان همزمان با ریزش آب، رنگ روشویی را تغییر داد یا حتی بدون آب، روشویی های شیشه ای را رنگی و متفاوت کرد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن